Green Chia ontbijtpudding

Naast de recepten voor mijn eigen boeken heb ik ook voor vele anderen recepten mogen schrijven. Zo vroeg Fajah Lourens mij jaren geleden om de recepten voor haar Killerbody Dieetboeken te ontwikkelen. Het was een ontzettend leuke samenwerking en voor mij meteen een nieuwe manier van recept ontwikkeling. Voor haar boeken moesten de gerechten vooral laag in kcal en extra hoog in eiwit zijn. Altijd leuk om recepten te ontwikkelen waar een ‘uitdaging’ in zit. Nu ik sinds een paar maanden fanatiek met krachttraining bezig ben zit ik midden in een voedingspatroon dat hoog in proteïne (eiwitten) ‘moet’ zijn (gelukkig niet persé laag in kcal, LOL) Op die manier geef ik mijn spieren genoeg bouwstoffen om sterker en groter te worden. Een nieuwe en leuke uitdaging. Want ik wil vooral zo gezond en afwisselend mogelijk eten elke dag. En mijn maaltijden moeten zoveel mogelijk een ‘feestje’ zijn.

Wanneer je veganist bent is het zeker niet moeilijk om voldoende eiwit binnen te krijgen. Dit is toch wel een vooroordeel wat bijna niemand meer heeft, mag ik hopen? Mocht je je nog steeds afvragen waar je als vegan sporter je eiwitten vandaan haalt en of je wel spieren op kunt bouwen als je geen dierlijke producten eet; kijk dan even naar de documentaire “The Gamechangers” op Netflix. Via social media kreeg ik van vele mede- (vegan) krachtsporters de vraag of ik misschien recepten kon delen die extra hoog in eiwit zijn. Dus………(tromgeroffel) vanaf deze week ga ik met regelmaat plaatsen wat ik eet op een dag; ontbijt-, lunch-, en diner gerechten, maar ook zo nu en dan eens wat ‘Pleasure Food’. De gerechten zijn 100% plantaardig (ook fijn als je geen lactose mag of kan eten), bevatten veel voedingsstoffen en zijn proteïnerijk. Naast mijn blogs vind je vanaf nu hier dus recepten uit mijn ‘Fit Green Proteïn Kitchen‘. Onder het recept vind je de voedingswaarden. Doe jij ook aan krachttraining en verlangt jouw schema andere ‘macro’s’; pas dan de hoeveelheden aan naar jouw behoefte. Doe je niet aan krachttraining maar wil je ‘gewoon’ gezond eten? Ook dan zijn al deze gerechten heel geschikt. Vanmorgen startte ik, na het geven van de eerste Yogales van vandaag, met deze Green Chia Ontbijtpudding

Ingrediënten

  • 250 ml ongezoete amandelmelk (Provamel)
  • 15 g Chiazaad
  • 1 el Greens (ik gebruik de Greens van Fittergy, maar er zijn vele andere mooie merken)
  • 10 g Macapoeder
  • 50 g Proteïnepoeder, vanille (RAW, Amazonia)
  • 20 g rozijnen
  • 50 g granaatappelpitjes

Bereiding

Meng alle ingrediënten, behalve de granaatappelpitjes, in een glas of kom en laat een nacht (of minimaal 2 uur) intrekken in de koelkast.

Voedingswaarde

492 kcal per persoon (vet 15,9 g/ kh 40,7 g/ eiwit 47 g)